Hoots Treehouse

Location: Sussex

Contract: Commercial

Tucked away in the upper reaches of the ancient Rother Valley, Hoots Treehouse was specifically positioned to overlook a dew pond on the edge of private woodland in an area of outstanding natural beauty. The treehouse, which has been exclusively designed for our client for the holiday accommodation market, encompass all the key elements that are core to treehouse life; imagination, escapism and adventure.

Not only does the treehouse offer something unique to the hotel and accommodation market, It was incredibly important to create a structure that worked with the environment rather than against it, to help complement the beauty of the Sussex countryside with minimal impact rather than disrupt it.

As expert designers, we know our client wanted to be able to offer their guests a comfortable yet luxurious stay, and Hoots Treehouse has been finishe d to the highest standards. The spacious treehouse has been designed to accommodate up to four guests, with a king size double bedroom and a sleeping loft with two single beds for children.

With a 40” TV, Bose speakers and a cosy wood-burner, you can enjoy all the comforts you would expect at home. Complete with a self-catering kitchenette, you can choose to prepare a meal yourself and enjoy al-fresco out on the deck or explore some of the local villages for a pub lunch. The accommodation includes a beautiful bathroom with shower and heated towel rails. Arched windows give a touch of fairy-tale magic to the design, and double glass doors let in plenty of natural light.

    Related Projects

  • Tarifa ecolodge consists of a collection of three eco-lodges located in the hills of Andalucia, on the Spanish Costa de la Luz. Each lodge enjoys incredible views of Africa across the Straits of Gibraltar and is highly insulated to withstand the harsh environment.

  • Due to growth in pupil numbers, Cranleigh School identified the need to develop additional facilities for the Preparatory School.

  • A London office transformed into a colourful, quirky and dynamic work space with cedar clad walls and a reception desk made from a 'fallen tree trunk'.