The Fish Hotel

Accommodation – Hotel and Leisure

Worcestershire

Part boutique hotel, part adventure hideout, The Fish is an award-winning hotel on the 400-acre Farncombe Estate. The hotel is undergoing an extensive, four-million pound renovation project, which includes three quirky and luxurious treehouses, designed and built by Blue Forest. The exciting and eclectic accommodation offering also features ten new bedrooms in the Coach House and five hideaway huts which will be introduced over the course of the summer, joining the recently renovated six-bedroom farmhouse to inject a fresh sense of fun and adventure into this much-loved Cotswolds hideaway.

The treehouses will open in May with space for up to four guests, ideal for families or friends looking to share. These spectacular arboreal retreats, designed by Blue Forest and featuring interiors by designer Hannah Lohan, will embody all the pleasures of childhood adventures with a handful of grown-up perks including spacious treetop decks, sumptuous wooden outdoor baths – perfect for star gazing, an en-suite interior bathroom, underfloor heating and cosy furnishings.

Guests staying in the tree houses will be able to enjoy a number of family-friendly features surrounding the revamped main lodge including The Hook a new seafood inspired restaurant by Chef Martin Burge, a screening room with capacity for up to 15 people showing a range of films, an eight-obstacle dog agility course and a wonderful kids play zone created using recycled wood from across the estate to keep the little ones and their furry friends amused.

Once complete, the new look Fish is set to provide stylish travelers with a much-needed natural antidote to the hustle and bustle of everyday life, bestowing accessible luxury with uncompromised style.

More about the Tree House Design

The treehouses iconic curved design was inspired by the organic forms found in nature and is intended to maximise the relationship between the inside space and the outdoor setting. Large folding sliding doors and windows allow plenty of natural light to pour into the building, highlighting the curved walls and wooden finishes. When the doors are fully opened they create an immediate and tangible link with the natural surroundings where guests (and their dogs!) can enjoy the views from the decks amongst the tree canopies.

Fun Facts …..

There is approximately 1.9km of Larch cladding used in the construction of the tree houses, which is the length of Oxford Street.

The amount of decking used in the construction of the tree houses, would be the same length as 10 football pitches, or 100 London buses!

If you laid all the timber used in the construction of the tree houses end to end you could climb to the top of the Matterhorn.

There is enough Copper surrounding the edge of the treehouses to reach the top of Nelson’s Column.

Trees are a renewable resource. If you buy FSC certified timber, you know:
The soil was protected
The wildlife habitat was protected
Local communities were consulted

Every piece of FSC certified timber has a code which verifies its path from the trees to the supplier and every step in-between!

The Blue Forest team are passionate about the wellbeing of the environment and are keen to promote sustainable principles throughout the design and construction process. The timber used in the construction of the treehouses is FSC/PEFC certified meaning it is sourced from sustainably managed forests where there is an active strategy of replanting and habitat regeneration.

 

    Related Projects

  • Due to growth in pupil numbers, Cranleigh School identified the need to develop additional facilities for the Preparatory School.

  • Built for Aldro Preparatory School, this treehouse is situated on an island in the school lake. The treehouse was named by the school pupils. The name "The Crow's Nest" fits in well with both the building’s maritime theme and the birds that live in the tree!

  • Every child dreams of a magical hideaway like The Enchanted Hideouts. Made up of two fairy-tale inspired treehouses linked by an adventure trail below and a rope bridge above, this is the epitome of childhood play areas.