Fairfield Eco-Classroom

  • Blue Forest – School Project

    Location: Hampshire

    Form of Contract: Individual Terms

    This imaginative Fairfield eco-classroom kindles a creative spark and reminds us how beautiful small, simple buildings can be. The structure appears to be no more than a stack of logs. The design boasts an efficient prefab construction and the window coverings even have a painstakingly placed log façade to complete the illusion.

    The eco-classroom has been completed on behalf of Hampshire County Council for Fairfield Infant School, Havant. The structure will be used for a wide range of outdoor activities from bird watching to drama and performance.

    The Fairfield eco-classroom is raised almost 2m from ground level at the highest point and includes a spacious deck, bird hide style viewing hatches and a rainwater collection tank. Completed for approximately £20,000 + VAT the eco-classroom provides a cost effective solution for the school to extend it’s teaching space and is a popular step towards meeting the schools ‘sustainable education’ commitments.

    ‘It’s absolutely magical when you are inside it. The way it’s been designed makes it look like a little tree-house.’

    Brenda France, Headteacher, Fairfield Infant School

    “The new Eco Classroom looks amazing, and I’m sure the school will get a lot of use out of it. The structure and steps appear very solid and the cladding helps it to blend in well with the surroundings.”

     Paula Downard, Landscape Architect, Hampshire County Council

    Related Projects

  • Imagination, creativity and adventure play were the inspiration behind the design and development of  Thomas’s Battersea School Playground, creating a wonderfully unique outdoor environment fit for a Prince!

  • Due to growth in pupil numbers, Cranleigh School identified the need to develop additional facilities for the Preparatory School.

  • A fun playground set in a popular family leisure park featuring raised platforms connected by rope bridges, a beautiful treehouse den, slide and climbing wall.