Outdoor Living

Location: West Midlands

Form of Contract: Private Terms

Blue Forest were commissioned to design an imaginative children’s tree house, an outdoor kitchen and a sunken firepit, to create an idyllic outdoor living space set within the beautiful grounds of our client’s garden.

A truly magical outdoor space, masterfully nestled within the treeline offering uninterrupted views across the countryside…

What we created, was something truly magical, that encompasses all aspects of Outdoor Living. The tree house is a wonderful space to enjoy throughout the seasons, opening out onto a large deck you can relax and enjoy the summer months while taking in the magnificent views of the adjoining fields, or you can snuggle up with a good book in front of the log-burning stove and stay snug and cosy during the winter months.

Al fresco dining and relaxation at your fingertips…

The extensive Outdoor Deck, complete with a beautifully crafted outdoor kitchen and sunken firepit is linked to the tree house by a satellite deck and woven rope bridge. This is the perfect spot for Al fresco dining and entertaining guests. The outdoor kitchen forms an organic curved counter, sheltered by a similar cedar shingle roof line to the tree house.

The structure opens on to a large decking area, flowing seamlessly to the tree house, the outdoor eating area and the sunken fire pit, creating an idyllic complex of natural structures perfect for relaxing and socialising.

 

Awards

  • Blue Forest Win Best of Houzz Design Awards 2017
  • Build Interior Design Awards 2018

    Related Projects

  • Pupils at The Collette School can now enjoy a truly unique and magical learning space with the addition of a treehouse classroom and library to their school.

  • Blue Forest was commissioned to build a unique treehouse and children’s play area in Surrey. Like the famous tale it pays homage to, the Sleepy Hollow Tree House has a clear gothic influence both in build and functionality.