Wild Atlantic Treehouse

Location: Co. Kerry, Ireland.

Form of Contract: Private Terms

Built just a few metres from the wild Atlantic ocean this bespoke treehouse is dwarfed by the majestic scenery that surrounds it. The Wild Atlantic Treehouse provides a cosy retreat that the whole family can enjoy. There is plenty of space inside for the children to play and for the adults to relax with a book in the comfy window seat. Those with an eye for detail will spot numerous other bespoke touches including copper finials, intricate rope work and a glass window in the floor allowing a unique perspective on the foliage below.

The treehouse is dwarfed by the majestic scenery that surrounds it…

With panoramic views across the dramatic Irish coastline, this lucky family can watch for dolphins, seals and eagles from the treehouse viewing deck. Due to its wild location the treehouse will also be exposed to some tough weather. The treehouse walls are clad with Cedar while the exterior deck is finished with Kebony timber decking, chosen for its beauty, environmental credentials and hardwearing characteristics.

Watch for dolphins, seals and eagles from the treehouse deck…

In another area of the garden we have created a 15 metre rope bridge to cross a natural gorge. Let your imagination transport you to a scene from Indiana Jones as you cross the bridge and explore the woodland on the other side.

Awards

  • Blue Forest Win Best of Houzz Design Awards 2017
  • Blue Forest Construction & Engineering Awards 2016

    Related Projects

  • The Armonia Naturale Tree House has all the charm of a snowy mountain chalet with the comfort and attention to detail of a Blue Forest luxury tree house.

  • This Woodland Tree House is shaded by the surrounding trees to provide an adventurous outdoor play area and cosy spot for the children.  The quirky exterior of the tree house is lined with a combination of cedar tongue and groove cladding and randomly fixed cedar shingles.

  • One glimpse of this Blue Forest treehouse will have you swiftly reassessing your assumption of what an office should be like. Located in the stunning Shropshire countryside, this building is not only ideal for working in, it’s the perfect place to achieve focus away from the rat-race.