The Treehouse Office, built and designed by Blue Forest, has a winding wooden staircase with rope handrails. The Treehouse Office, built and designed by Blue Forest, is constructed from a variety of timber species. The Treehouse Office, built and designed by Blue Forest, includes a climbing net and slide. The Treehouse Office, built and designed by Blue Forest, has a rustic lounge area. The Treehouse Office, built and designed by Blue Forest, has a kitchenette with a wine cooler.

Tree House Office

  • Tree House – Bespoke Luxury

    Location: Shropshire

    Form of Contract: Individual terms

    One glimpse of this Blue Forest treehouse will have you swiftly reassessing your assumption of what an office should be like.

    Located in the stunning Shropshire countryside, this building is not only ideal for working in, it’s the perfect place to achieve focus away from the rat-race. And when the day is over, it doubles as a spacious venue for guests or family gatherings.

    The ideal remote working space

    Working in the garden can be a pleasant idea, but it’s just not that practical for most people. That’s why we’ve ensured the client has everything they could possibly need in this enviable working space – after all, treehouses are never just for working!

    There’s heating, lighting, a broadband connection and phone lines, not to mention Sky TV and a kitchenette that comes complete with a wine cooler.

    The interior is great for parties and relaxation with its spacious, rustic lounge area. But with an extensive veranda at the front and back of the building, there’s also plenty of opportunity to make the most of long summer evenings. The exterior decks give somewhere for the kids to play with plenty of space for a table and chairs overlooking the majestic surrounding woodland area.

    Design

    To establish a harmonious relationship between the treehouse and the leafy location, we’ve used a variety of different timber species and textures to finish the structure.

    A number of elegant Tudor style windows provide plenty of natural light during the daytime. This makes for ideal lighting in a focused working environment.

    In the evening, soft, warm lighting contributes to a cosy aesthetic while wall mounted spot lights accentuate the timber on the walls and floors.

    There are numerous routes for accessing the tree house including a winding wooden staircase with rope handrails. For a more adventurous ascent there is a scramble net and a slide offers a quick escape route!

    Related Projects

  • Blue Forest are delighted to have been appointed as the lead design consultants assisting in the creation of the Eden Project Aerial Walkway and developing Europe’s leading rainforest education resource at the Eden Project, Cornwall.

  • Blue Forest are proud to have designed and built the new Bicester village play area tree house at Bicester Village Outlet Shopping Centre.

  • Blue Forest was commissioned to build a unique treehouse and children’s play area in Surrey. Like the famous tale it pays homage to, the Sleepy Hollow Tree House has a clear gothic influence both in build and functionality.